01-12-2017

+ Turn Key kantoor voor De Tussenvoorziening

Een deel van het oude meubilair mocht mee en de verhuizing organiseerde de klant zelf, maar verder verzorgde Brains + Bricks in de afgelopen maanden het volledige ontwerp én de Turn-Key realisatie van het nieuwe centraal kantoor. Bart Schenk, Hoofd Vastgoed & Services van De Tussenvoorziening, deelt zijn ervaringen.

Als hij nu terugkijkt op de bouwtekeningen en schetsen en vervolgens door het nieuwe pand wandelt, ziet Bart Schenk precies terug wat hij hoopte. “Voordat we Brains + Bricks inschakelden, hadden we geen helder beeld van wat we precies wilden”, zegt hij. “Maar we hadden wel een paar belangrijke wensen. Nico is op basis van onze ideeën gaan tekenen. Hij leek ons aan te voelen, want het ontwerp sloot goed aan bij onze organisatie.”

Zelf kunnen kiezen
Eén van de wensen van De Tussenvoorziening was de mogelijkheid om ruimtes in te richten op basis van de individuele wensen van medewerkers. Bart: “Zonder dat het een complete chaos werd. Nico heeft dat voor ons vertaald in diverse (vaste) combinaties van vloerbedekkingen en kleuren voor wanden. Per kamer konden we zelf zo’n combinatie kiezen. Er was zelfs een keuzemenu van verschillende klokken voor ons samengesteld. Die eigen inbreng en keuzevrijheid komt het werkplezier in onze organisatie absoluut ten goede.”

Momenten dat er iets misging
“We zijn erg blij met de samenwerking met Brains + Bricks en het resultaat dat ze hebben opgeleverd”, zegt Bart. “Natuurlijk zijn er ook momenten geweest dat er iets misging of dat de communicatie even niet soepel verliep. Vaak had dat te maken met verwachtingen die we niet goed naar elkaar hadden uitgesproken.”

Binnen het budget
Nog een positief punt is volgens Bart het feit dat Brains + Bricks vrijwel binnen het afgesproken budget is gebleven. “Alle kostenposten die vooraf werden bedacht en berekend, waren heel reëel. Zoals altijd viel ook deze verbouwing duurder uit, maar dat kwam door aanvullende wensen waar we tijdens het proces zelf voor kozen. Brains + Bricks heeft zich er echt voor ingespannen om aan de prijsafspraken vast te houden en op het één te besparen als het ander duurder werd.”

Bijna klaar
Bij De Tussenvoorziening werken in totaal 400 mensen, waarvan 80 op het nieuwe kantoor. Nu alles sinds een paar weken weer reilt en zeilt, is het een mooi moment om een conclusie te trekken. “In principe is het pand helemaal af en naar onze zin. We lopen nog tegen een paar kleine restpuntjes aan. Zo blijken de wanden die we hebben overgenomen iets gehoriger dan verwacht, we gaan kijken of we daar nog iets aan kunnen doen. Brains + Bricks zal ons daar vast en zeker bij helpen. Het zijn leuke en betrokken professionals die gaan voor een perfect resultaat.”

Meer weten ?

Meer weten over onze flexibele Turn-Key projectaanpak? Laat ons contact met u opnemen!