+ Cegeka Zoetermeer

Voor haar nieuwe kantoor in Zoetermeer wilde Cegeka een warme en representatieve uitstraling. Kort nadat het pand werd gehuurd brak de Corona pandemie uit. Door thuiswerken veranderde het kantoorgebruik aanzienlijk waardoor het ontwerp halverwege flink werd aangepast. Met minder werkplekken, meer ruimte voor overleg en uitgebreid centrum voor de ontvangst van klanten.

In eerste instantie wilde Cegeka veel werkplekken. Men verwacht echter dat thuiswerken een factor van belang zal blijven en dus ging het ontwerp "op de schop". We verzorgden het volledige ontwerp en de realisatie. Van volledig casco verdiepingsvloeren naar een representatief kantoor van 2500 m2 met een warme uitstraling.

De entree werd gastvrij gemaakt door meer glas op te nemen in de pui. Daarbij werd een oude draaideur vervangen door een tochtsluis met schuifdeuren. Op de begane grond is het "DAC" gevestigd, een multifunctionele ruimte met voorzieningen voor vergaderen, brainstormen, presenteren en bijpraten. Hiervoor werd ondermeer een multimedia- ruimte gemaakt. Daarnaast kwam er een vergadercentrum met spreekkamers die geboekt kunnen worden. Op de kantoorvloeren zijn clusters van zit-sta werkplekken geplaatst, met ook hier weer spreekruimtes. In het middengebied van de kantoorvloeren zijn ruimtes ondergebracht voor bellen, kort overleg of geconcentreerd werken.